Anderen zeggen

Vrouw, verzorgende ouderenzorg, 2 februari 2017

Ik merkte dat ik met hoe ik communiceerde in mijn werk, mensen kwetste. Ik vond het moeilijk om op een andere manier te communiceren omdat ik eigenlijk niks wat anderen deden goed genoeg vond. Door dat perfectionisme wilde ik alles elf doen en kwam altijd tijd tekort. Geen rust in mijn hoofd en lichaam en al moe voor de dag begon.

Marieke leerde mij mijzelf niet zo serieus te nemen. Daardoor ben ik nu veel rustiger. Ik stel meer vragen aan mensen i.p.v. te zeggen wat ze moeten doen. Ik MOET minder van mijzelf en voel RUST in mijn werk. Mijn collega’s en leidinggevende zien dat ook. Vroeger had ik mijn hart op de tong, nu accepteer ik dat anderen de dingen anders doen dan ik.

 

Vrouw, 9 november 2016
Aanvankelijk kwam ik bij Marieke omdat ik een persoonlijke situatie terecht was gekomen waar ik niet voor gekozen had, en waarvan ik niet zo goed wist hoe ik daar mee om moest gaan. Ik zocht een manier om met de situatie om te gaan, zonder dat het mij keer op keer zo uit mijn evenwicht bracht. Door de juiste vragen te stellen heeft Marieke mij nieuwe inzichten gegeven die mij goed geholpen hebben om op een andere manier tegen de situatie aan te kijken.
Waar ik ook veel aan gehad heb, is om samen met Marieke te kijken naar mijn dag- en weekindeling en hoe ik daarin meer rust en ontspanning in kan bouwen. Met als doel natuurlijk meer energie overhouden. Marieke is hele prettige gesprekspartner, professioneel maar ook persoonlijk en betrokken. Ik voelde me meteen op mijn gemak. Dank je wel daarvoor Marieke!

Janneke, september 2016

Ik stond voor een voor mij moeilijke keuze. Onder tijdsdruk. Heel fijn was het om met Marieke te praten en te analyseren. Iemand van buitenaf, zonder belangen. Met een “rugzak” aan technieken. Het meest is me een visualisatie bijgebleven. Deze was de basis voor een beslissing die ik later durfde te nemen. Als je met Marieke in zee gaat weet ik zeker dat je verder komt. Ze is een echte professional, specialist op haar vakgebied. Communiceert duidelijk, is kritisch, reflecteert, ook op zichzelf, alles in dienst van de ander.

Janneke

Anouk, 13-5-2016

Marieke is een fijne gesprekspartner. Zij heeft een rustige, respectvolle manier van vragen stellen en oordeelt niet. Door deze aanpak heeft ze mij een spiegel voorgehouden en een aantal dingen naar boven gehaald die ik eigenlijk onderbewust wel wist, maar waarvoor ik -al dan niet bewust- mijn hoofd in het zand stak.

Ze heeft gevoelens die ik had concreet benoemd en dat geeft veel inzicht. Regelmatig had ik momenten van “Aaaah, werkt dat zó…!!!”. In haar begeleiding is ze soms streng, maar altijd met een doel, dat ze duidelijk uitlegt. Ook tussen afspraken door laat ze met kleine berichtjes haar betrokkenheid blijken. Ik heb er veel van geleerd. Marieke, bedankt!

Marjan van Zoggel, verpleegkundige VT-team. 17-5-2015

Toen mijn manager een coach voorstelde om mij wat assertiever te maken had ik hier eigenlijk stiekem helemaal geen zin in. Ik dacht toen hoe kan iemand mij nu helpen door alleen maar gesprekken te voeren en wie is die persoon dan?

Ik leerde Marieke meteen als een leuk en spontaan iemand kennen maar toch bleef ik met de gedachten hier heb ik helemaal geen oor naar en ik vind dit eng.

Na een aantal gesprekken en handvatten die ik kreeg begon ik veranderingen aan mezelf te merken. Ook merkte vrienden, collega’s en familie dit op.

Ik heb geleerd dat ik fouten mag maken en dat ik gerust eens boos of teleurgesteld mag zijn in mij zelf. Ook leerde ik dat het niet erg is om emoties te delen. Dit geeft mij veel rust. Ik benader mensen en ga gesprekken aan met de handvatten van Marieke in mijn achterhoofd, ze helpen mij enorm!

Bij sommigen opdrachten heb ik Marieke met een scheef hoofd aangekeken maar uiteindelijk de opdrachten wel uitgevoerd. Sommige waren leuk, andere confronterend en toch leerde ik mezelf steeds beter kennen. Ik eis nu minder van mijzelf, ben minder perfectionistisch.’

 

Minder Van Mijzelf Eisen

Marijke Snelders, zorgcoördinator kleinschalig wonen SavantZorg, 13-03-2015. Traject op maat
‘Ik wilde leren mij in werkgroepen meer te profileren in plaats van stil af te wachten. Nou, dat is gelukt! Ik voel mij zelfverzekerder, rustiger in mijn hoofd en heb kennis paraat die mij helpt om een echte bijdrage te geven in werkgroepen.
Marieke heeft steeds met mij samen bekeken wat ik nog wilde leren en hoe. Ik vond vooral het oefenen van gesprekken en bijeenkomsten heel fijn. Marieke liep ook mee met teamoverleg en de bespreking over het zorgleefplan. Doordat we geoefend hadden, ik mij goed had voorbereid en Marieke mij feedback gaf, kreeg ik (en mijn leidinggevende) complimenten van de voorzitters voor mijn bijdragen’.

Verpleegkundigen Buurtzorg team Eibergen-Rekken, 03-03-2015. Workshop Tijd voor jezelf
‘Wij hebben in de workshop Tijd voor jezelf geleerd hoe je in je werkdag weer energie opdoet. Dat hoeft niet iets heel groots te zijn! Het is echt belangrijk tijd voor jezelf te nemen in je werkdag. Ook al vinden we dat best moeilijk in alle drukte.

Marieke’s uitleg was helder en vooral het creatieve moment in de workshop was geslaagd. Wij werden ons heel bewust van wat voor ieder van ons nou belangrijk is om tijd voor te maken.’

Energie Opdoen Tijdens Je Werk

Corina van de Laar, verzorgende SavantZorg, 10-03-2015. Coachtraject ontstressen.
‘Ik voelde me vervelend, was mezelf kwijt, kon de draad niet meer oppakken bleef hangen in negatieve gevoelens,was moe en at slecht. Het was echt niet altijd makkelijk om over mijzelf te praten maar door de (wandel)gesprekken en oefeningen heb ik mezelf weer gevonden en weet ik wat IK wil. Ook is het niet erg om je rot te voelen, mag het van mezelf toelaten!
Ik zorg weer beter voor mijzelf, zeg vaker nee in plaats van altijd maar JA en ben mensen aan het ontmoeten door te wandelen en uit te gaan. Ik voel mij weer sterk!’

Joëlle van den Heuvel, opleidingsfunctionaris Kinderopvang de 1e stap, 29-01-2015. Workshop en cursus
‘Wij zochten praktische handvatten, werkvormen en inhoud op het gebied van vitaliteit, zodat we binnen onze eigen organisatie een vitaliteitsprogramma konden maken.

Marieke geeft wat ze beloofd. Zij heeft passie voor het onderwerp en leeft wat zij zegt. Doordat de personeelsfunctionaris en ik 4 dagdelen de cursus hebben gevolgd spreken wij nu binnen de organisatie dezelfde taal rond het thema vitaliteit. Ik voel mij sterk genoeg om boven de stof te staan. Ik heb een training ontwikkeld met alle informatie die Marieke heeft gegeven en hij loopt binnen onze organisatie.’

Franka Martinali, administratief ondersteuner SavantZorg , 20-6-2014, op maat veranderen
‘Mijn samenwerking met Marieke was een echte eye-opener. Je gedachten nemen vaak een spreekwoordelijk “loopje” met je waardoor je een weg in kan slaan waar je niet gelukkig van wordt of onnodig ingewikkeld is. Het stellen van persoonlijke eisen is niet altijd een meerwaarde voor je (werk)houding. Ík spreek nu uit wat mij bezighoudt en ga er geen eigen draai aangeven en probeer het “moeten” te beperken en om te zetten naar het “mogen”.

Marieke heeft me nooit het gevoel gegeven een oordeel of vooroordeel over me te hebben. Ze is professioneel en neutraal. Haar persoonlijkheid en diezelfde professionaliteit maken haar heel benaderbaar waardoor een open gesprek niet uit kan blijven. Ze heeft een goede mensenkennis en wist mij goed in te schatten. ‘

Van Moeten Naar Mogen

Angela Vaessen, zorgcoördinator SavantZorg locatie Rivierenhof, 19-5-2014 Op maat traject
‘Marieke, je hebt mij in het coachingstraject voor zorgcoördinatoren me ondersteunt in het coachen van medewerkers op de werkvloer. Daarnaast heb je me geleerd hoe belangrijk het is om tijd voor mezelf te nemen. Niet alleen in drukke periodes maar ook in het dagelijks leven. Je hebt me vooral goede tips en adviezen gegeven die ik in de praktijk kan toepassen maar ook in mijn dagelijks leven. Door je enthousiasme en rustige uitstraling werd ik iedere keer gemotiveerd waardoor ik steeds dichter bij mijn einddoel kwam.
Bedankt voor je fijne samenwerking!’

Peggy van der Eijnden, zorgcoördinator SavantZorg locatie De Lisse, 15-4-2014 Op maat traject
‘In onze organisatie zijn alle zorgcoördinatoren gecoacht omdat wij de regie over de zorg veel meer bij de cliënt gingen leggen. Dat is best een verandering van werk. Doordat Marieke mij in de spiegel liet kijken, leerde ik dat ik veel hooi op mijn vork nam, steeds maar doorging en graag problemen van anderen oploste. Ik moest heel erg veel van mijzelf. Ik heb geleerd grenzen aan te geven, meer te vragen en te overleggen in plaats van meteen actie te nemen. Doordat ik veel geleerd heb, heb ik meer rust in mijn hoofd en kan ik weer genieten van anderen dingen.’

Referentie

Chris Ipenburg, Stafmedewerker veiligheid, logistiek en vakopleidingen, ProRail verkeersleiding, 24-2-2014
‘Twee cursusdagen doeltreffend adviseren met een prima voorbereiding en leuke uitdagende opdrachten en vooral samen zijn met je team. Marieke geeft geen “les” maar begeleidt de groep door ons na te laten denken en uit te dagen. Zij neemt iedereen serieus en heeft ons behoorlijk mee “de diepte” ingenomen. Door de goede voorbereiding was daar alle ruimte voor. Marieke is leuk, spontaan en open en dat schept vertrouwen! Excellent job’

Doeltreffend Adviseren

Frits van der Meer, Stafmanager veiligheid, logistiek en vakopleidingen ProRail verkeersleiding, 13-1-2014
‘Onze groep adviseurs heeft tijdens de twee inspiratiedagen doeltreffend adviseren en de zelf geformuleerde opdracht tussen de dagen, volop gelegenheid gekregen lastige dingen uit te proberen. De dagen hebben mij stof tot nadenken gegeven over hoe medewerkers in het werk staan en hoe ik daarover in gesprek ga met hen. Marieke heeft een luchtige sfeer neergezet en ervoor gezorgd dat wij als groep samen aan de slag gingen’.

Lastige Dingen Uitproberen

Sandra van Duren, opleidingskundige SavantZorg, 1 mei 2013, Workshop Tijd voor jezelf
‘SprengerWorks heeft bij Savant Zorg de workshop Tijd voor jezelf. Op een levendige manier en met verfrissende en actieve oefeningen werd deze workshop vormgegeven. Medewerkers gaven aan het te waarderen dat in deze workshop aandacht was voor de mens achter de professional. Echt een middag aandacht voor jezelf!Ik wil daaraan toevoegen dat Marieke in staat is deze workshop voor iedere doelgroep toepasbaar te maken.’

Tijd Voor Jezelf

Maureen Dijkman, VluchtelingenWerk Nederland, 29 april 2013
‘De workshop ‘eerste hulp bij druk, druk, druk’ heeft me geholpen met acties om nu écht even pas op de plaats te maken. Iets wat ik natuurlijk best wist, maar steeds opzij schoof omdat andere dingen dringender of belangrijker leken.’

Pas Op De Plaats

Jeanet Bathoorn, 10 december 2012
‘Marieke heeft in een relatief korte workshop van een avond een groep mensen inzicht gegeven in hun beleving van tijd. Voor mij was deze avond een goede eye opener naar meer rust in mijn drukke bestaan!’

Rust In Druk Bestaan

Anton Peters, Kenteq, 3 december 2012
‘Marieke kwam ik tegen als gastdocent op de HAN. Van haar leer ik mijn coaching te onderbouwen en te variëren. Haar workshop is dan ook goed doordacht en met een variatie aan werkvormen. Bij mij komt de workshop over als verrassend, sfeervol en ontspannen. Echt een aanrader met een zeer positief lange termijn effect.’

Ontspannen

Caroline Ligtenberg, 3 december 2012
‘De workshop ‘Druk druk druk’ bood veel inspiratie voor het bewaren van je dagelijkse rust. Daarnaast was het een heerlijke avond want Marieke weet best wel serieuze stof op een hele leuke manier te brengen. Ik glimlach nog van top tot teen als ik aan de avond terug denk.’

Caroline

Marjolijn Hovius, 3 december 2012
‘Mariekes workshop ‘Eerste hulp bij druk,druk,druk’ was precies wat ik nodig had! Eigenlijk had ik er natuurlijk helemaal geen tijd voor… Maar wat heb ik er veel aan gehad! Lekker praktisch, positief, uitgaand van wat wél werkt. Marieke weet waar ze het over heeft en haar enthousiasme werkt heel aanstekelijk. Een aanrader voor iedereen die (nog) beter voor zichzelf wil leren zorgen (en als je denkt dat je er geen tijd voor hebt: zeker gaan!).’

Druk, Druk, Druk

Josie van Schilt, 10 oktober 2012
‘Marieke heeft me uitstekend geholpen in een chaotische tijd waarin mijn hoofd overliep. Dankzij onze wandelcoachsessie in het bos, kon ik mijn hoofd weer helemaal leegmaken en voelen dat het echt tijd was om mijn huidige baan los te laten. Het heeft mij erg gesterkt in de sollicitatiegesprekken die volgden. Binnen een maand heb ik 2x een aanbod ontvangen en kon ik een weloverwogen keuze maken met hart en hoofd!’

Claudia van Hooff, 31 augustus 2012
‘De wandeling met Marieke vond ik bijzonder. Ik ging er zonder verwachtingen naar toe en kon bij aanvang niet concreet mijn hulpvraag bedenken. Door middel van goede vragen vanuit Marieke kwamen we al snel achter waar een van mijn behoefte/knelpunten lag. Direct maakte Marieke de vertaalslag naar wat een eventuele oplossing zou zijn van dit ‘probleem’ en liet me hier zelf in meedenken.
Dit maakte voor mij dat zelfs een eenmalige sessie effectief was omdat ik met een concrete opdracht naar huis ging. Ook het spirituele tintje dat Marieke geeft aan de sessie vind ik erg prettig. Kortom een aanrader.’

Oplossingsgericht Coachen

Marga Bruijnis, 18 juni 2012
‘Marieke heeft mij met vier coachgesprekken een eind op weg geholpen bij het vinden van meer balans op mijn werk.
Marieke’s interesse en positieve benadering hebben mij vanaf het begin af aan een gevoel van vertrouwen gegeven in mijn eigen kunnen.
Na iedere afspraak vertrok ik met een tevreden gevoel naar huis met in mijn tas een lijstje realistische voornemens die ik ook daadwerkelijk ging toepassen!’

Balans In Werk

Jan Halverhout, 18 juni 2012
‘Mijn relatie is door de kinderen veranderd en ik heb moeite om daarmee om te gaan.
Al wandelend met een grote mok thee door het prachtige wandelgebied in Berg en Dal zit Marieke binnen een paar vragen op het intieme niveau van een lange vriendschap.

Zonder schroom maar met ontzettend veel respect en liefde stelt Marieke vragen en zet zij zorgvuldig de zaken op een rijtje en nodigt mij uit om stappen te nemen naar een oplossing die voor mij haalbaar is.
Marieke haar werkwijze is “doen wat werkt”.
Nou, het werkt!
Nog dezelfde middag bespreek ik met mijn vrouw de te nemen stappen en ook zij is enthousiast over de nieuwe aanpak en wil ook een “wandeling”.’

Doen Wat Werkt