Persoonlijke begeleiding

1-op-1 begeleiding helemaal afgestemd op jouw vraag en behoefte

Persoonlijke begeleiding is speciaal voor mensen die:

 • er voor gaan, omdat ze weten en voelen dat zo doorgaan geen optie is
 • 1-op-1 begeleiding willen
 • de keuze hebben gemaakt en zo snel mogelijk aan de slag willen
 • op hun situatie, vragen en persoonlijkheid afgestemde ondersteuning willen
 • van hun werkgever de mogelijkheid krijgen om gecoacht te worden en daar graag gebruik van maken

en tot slot, voor mensen die:

 • durven, ook al vinden ze het eng!
 • Zichzelf de energie- en tijdsinvestering gunnen omdat ze respectvol naar zichzelf willen zijn


‘Ik voelde me vervelend, was mezelf kwijt, kon de draad niet meer oppakken bleef hangen in negatieve gevoelens,was moe en at slecht. Het was echt niet altijd makkelijk om over mijzelf te praten maar door de (wandel)gesprekken en oefeningen heb ik mezelf weer gevonden en weet ik wat IK wil. Ook is het niet erg om je rot te voelen, mag het van mezelf toelaten!

Ik zorg weer beter voor mijzelf, zeg vaker nee in plaats van altijd maar JA en ben mensen aan het ontmoeten door te wandelen en uit te gaan. Ik voel mij weer sterk!’

Corina van de Laar, verzorgende Alphonsus, 10-03-2015. Persoonlijke begeleiding

Wat moet je je voorstellen bij persoonlijke begeleiding?

Ten eerste krijg je 1-op-1 begeleiding van mij. Of we elkaar nou twee keer zien of een half jaar lang elke twee weken. Of we een hele dag samen aan de slag gaan of drie uur eenmalig. Ik ben er alleen voor jou.

Ten tweede stem ik alles wat we doen precies af op jou. Jij, jouw vragen en jouw situatie staan centraal. Alles wat we samen doen is  toegespitst op jou. Oefeningen, opdrachten en bijeenkomsten.

We starten met een oriëntatiegesprek (geen enkele verplichting als we dat hebben gehad). Ik vind het belangrijk dat je je vertrouwd voelt bij mij en ik trouwens ook bij jou.

Aan de hand van de oriëntatie kijken we samen hoe jouw persoonlijke begeleiding er ongeveer uit kan zien. We werken met wat er naar voren komt in onze afspraken dus van elke bijeenkomst vastleggen wat we precies gaan doen, dat gaat niet.

Herken je dit?

Je bent overspannen of burn-out. Misschien wel voor de tweede keer.

Op je werk loop je tegen dingen aan die je moeilijk vindt. Daardoor voel je je onzeker of gefrustreerd. Je wilt graag met meer plezier werken!

Ergens in je achterhoofd weet je dat je dat je “iets moet” met je werk of in je relatie, maar je durft niks te veranderen. Daardoor ben je moe en ontevreden en reageer je vaak geïrriteerd. Je schouders zijn van beton en je bloeddruk is hoog.

Je grote wens is met meer voldoening, meer zingeving te gaan leven. Alleen, wat is dat dan voor jou? Je bent kwijt wat er voor jou ECHT toe doet en wilt dat dolgraag weer vinden.

Dan kan coaching, hulp of hoe jij het ook wilt noemen, met persoonlijke begeleiding je verder helpen.

Soms lukt het je simpelweg niet alleen. Samen met iemand anders zie je meer, lukt er meer en kom je verder. Steun, vertrouwen en duwtjes in je rug zijn zo belangrijk in lastige tijden.

Je toont respect voor jezelf als je aan de slag gaat met wat jij wilt. Dat is niet egoïstisch of zwak. Dat heeft niks te maken met falen of tekortschieten. Je bouwt aan (zelf)vertrouwen en kracht.

Het geeft zo ontzettend veel voldoening als je merkt dat het je lukt! Als je voelt dat je energie groeit en je lichaam aangeeft dat je doet wat goed voor je is. En weet je? Als je doet wat goed voor je is, ben je direct van grote waarde voor je omgeving. Voor je kinderen, je partner, collega’s en vrienden.

Ik ben Marieke en ik help je graag weer meer ontspannen te leven.

Marieke Sprenger

Ik denk dat ik jou goed kan helpen.

Vroeger was ik was kampioen rennen en vliegen en had een enorm verantwoordelijkheidsgevoel. Zei tegen alles ja en naast mijn werk sportte ik elke dag. Mijn sociale leven was goed gevuld en de weken vlogen voorbij.

Mijn lat lag hoog en ik liet mij te veel leiden door anderen. Ik vond het moeilijk om te voelen wat voor mij precies belangrijk was en liet mij meevoeren door de hectiek in onze maatschappij. Eigenlijk had ik nooit echte rust. Ik ging altijd door.

Achteraf gezien had ik al jaren een relatie die niet meer klopte. Ook mijn werk als pedagogisch medewerker in de kinderopvang gaf al tijden geen voldoening meer. En opeens kwam alles bij elkaar en ging het mis. Ik kon alleen nog maar slapen en huilen. Durfde niet meer langs het werk te fietsen en was zo ontzettend moe. Dat was rond 1998.

Daar bleef het niet bij. In 2011 deed ik het nog eens dunnetjes over. Ik was daar echt van van slag. Ik schaamde mij de tweede keer want wie stoot zich nou twee keer aan dezelfde steen? Toen wist ik nog niet dat iemand die al eens burn-out is geweest een grotere kans heeft dat weer te worden.

Ik leerde te voelen in plaats van alles met mijn hoofd te beredeneren. En dat proces wordt steeds sterker. Gevoel houdt je niet voor de gek, je hoofd vaak wel. (Weet ik, heftige uitspraak). Dat betekent niet dat ik niks meer met mijn hoofd doe. Ik heb mij door opleiding en training gespecialiseerd in alles wat met stress te maken heeft.

Mijn gevoel (en een bult aan kennis en ervaring) maakt dat ik jou aanvoel, jou zie en jou kan begeleiden. Daarom hou ik niet vast aan een “begeleidingsprotocol”. Want ik geloof daar niet in. Jij bent uniek, jij met al je krachten en je rariteiten. Als ik met iedereen hetzelfde zou doen, dan kom jij niet verder.

Ontspannen leven komt niet vanzelf, het vraagt wat werk omdat allerlei gewoontes je in de weg kunnen staan. En dat werk kan ontspanning, rust en energie geven. Je kunt zo veel meer voldoening en zingeving gaan ervaren.

Ik help je graag met begeleiding op maat. Omdat jij uniek bent en jij iets anders nodig hebt dan anderen.

Hier lees je meer over mij.

Ik stond voor een voor mij moeilijke keuze. Onder tijdsdruk. Heel fijn was het om met Marieke te praten en te analyseren. Iemand van buitenaf, zonder belangen. Met een “rugzak” aan technieken. Het meest is me een visualisatie bijgebleven. Deze was de basis voor een beslissing die ik later durfde te nemen. Als je met Marieke in zee gaat weet ik zeker dat je verder komt. Ze is een echte professional, specialist op haar vakgebied. Communiceert duidelijk, is kritisch, reflecteert, ook op zichzelf, alles in dienst van de ander.

Janneke van den Berg, 14-09-2016

Hoe lang duurt die persoonlijke begeleiding?

Hoe lang we samen aan de slag gaan en hoe vaak we elkaar zien hangt af van jouw vraag en situatie. Sommige mensen zijn geholpen met twee coachwandelingen van 1,5 uur in vier weken. Anderen met een half jaar intensieve begeleiding. Er zijn mensen die elke twee maanden willen sparren en mensen met wie ik een heel weekend werk.

Samen bepalen we wat voor jou werkt gezien jouw wensen en situatie. Je kunt het zo zien; alles kan!

Wat gaan we doen in de persoonlijke begeleiding?

Omdat de hele begeleiding maatwerk is, kan ik dat helaas niet zomaar zeggen. De invulling en het verloop van de begeleiding hangen af van wie jij bent en wat jij wilt bereiken. Dat maakt deze persoonlijke begeleiding ook zo sterk.

Je kunt denken aan:

 • Gesprekken in mijn praktijk of op locatie, binnen of al wandelend buiten of via Skype of telefoon.
 • Oefeningen tijdens de bijeenkomsten.
 • Opdrachten voor thuis of op het werk.
 • App of sms prikkeltjes.
 • Ondersteunende informatie op papier, via MP3 of video.
 • Een halve dag, één-of tweedaagse privé workshop.

Kijk vast naar de mogelijkheden voor 1-op-1 coaching en specifieke burn-out begeleiding om te zien wat mogelijk is.

Wat kost persoonlijke begeleiding?

Je investering hangt af van hoe lang en hoe vaak ik je begeleid. Wil je daar meer over weten? Laten we dan een oriëntatiegesprek plannen. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend en je kunt het zelf hier inplannen.

Wil je een oriëntatiegesprek plannen?

Dan maak ik daar tijd voor vrij, graag zelfs. Ik ben nieuwsgierig naar jou, je verhaal en je vragen. Laten we kijken naar de mogelijkheden voor persoonlijke begeleiding voor jou. En komt er nou uit dat ik je niet kan helpen? Dan geef ik je graag naam en telefoonnummer van iemand waarvan ik denk dat die jou wel kan helpen.

Marieke heeft me uitstekend geholpen in een chaotische tijd waarin mijn hoofd overliep. Dankzij onze wandelcoachsessie in het bos, kon ik mijn hoofd weer helemaal leegmaken en voelen dat het echt tijd was om mijn huidige baan los te laten. Het heeft mij erg gesterkt in de sollicitatiegesprekken die volgden. Binnen een maand heb ik 2x een aanbod ontvangen en kon ik een weloverwogen keuze maken met hart en hoofd!

Josie van Schilt, 15 oktober 2012

Wat doen we tijdens die oriëntatie?

In de oriëntatie die je hier kunt plannen, maken we samen helder wat precies jouw vraag en situatie is. Jij leert mij kennen en ik leer jou kennen. Een klik is essentieel om samen te gaan werken.

In de oriëntatie kun jij ook alle vragen die je hebt stellen. Over mij persoonlijk, de begeleiding en wat er maar in je opkomt.

Ik vertel je eerlijk of ik denk dat persoonlijke begeleiding jou gaat helpen en of ik jou kan helpen. Als dat niet zo is, doe ik mijn best om je iets of iemand anders aan te raden.

Wil je de boel wat laten bezinken dan ga je naar huis. We spreken een termijn af waarbinnen je mij vertelt of je aan de slag wilt samen.

Wil je met mij samenwerken?  Dan plannen we de eerste afspraak.

Veelgestelde vragen

Mijn werkgever wil de coaching voor mij betalen en wil daarover overleggen, kan dat?
Dat kan zeker, en wat fijn dat je werkgever budget vrij maakt hiervoor.
Er zijn verschillende mogelijkheden.

 1. Jij betaalt de persoonlijke begeleiding en je werkgever stort jouw investering terug op je rekening.
 2. Je werkgever wil graag een intake, tussenevaluatie en eindevaluatie in een 3 gesprek doen of ook een helemaal op maat gemaakt programma voor jou. De investering verandert dan. Het ligt aan wat de wensen op het gebied van gesprekken of on-the job coaching zijn, of jij naar mij toe komt of ik naar jou, en waar dat dan is.  Na een intake met jou en je werkgever, maak ik een voorstel met prijsopgave. De werkgever geeft daarvoor toestemming of niet. Mogen we aan de slag? Dan gaat de factuur naar jouw werkgever.

Heb je andere vragen die je mij graag wilt stellen voor we een oriëntatiegesprek plannen? Neem dan gewoon even contact met mij op.

Groet,